VASALOPP

Vasaloppet och Cykelvasan

FryksåsGrönklitt + vasaloppet 054

VARFÖR VÄLJA OSS?

 

Du har fantastiska träningsmökjligheter hela året.

Tillgången till Grönklitts område.Du tar dig snabbt till Mora och om du vill till Oxbergs stora parkering. Därifrån går bussar till Evertsberg och Sälen.I Fryksås får du en härlig miljö och om du har familjen. I Fäbodvallen ligger 2 utmärkta restauranger. Du har möjlighet att hyra 2 dagar och priser ligger på ca 400kr/pp/natt. 

Utmärkta träningsmöjligheter för träning inför loppen i rätt miljö och gott sällskap! Vi annordnar träningsläger för båda

Om Vasaloppet

Vasaloppet är världens äldsta och största långlopp på skidor. Traditionen är lång och över en miljon skidåkare har kämpat sig fram i Vasaloppsspåret sedan starten 1922. För att klara av utmaningen på 90 km krävs kontinuerlig träning och noggranna förberedelser. Åkstilen är klassisk och naturupplevelsen magisk. I Sverige följs loppet av två miljoner tv-tittare. Nu är det dags att anta utmaningen!


Tävlingsregler

Åktekniken är klassisk. Användning av fri teknik leder till diskvalificering. Det är tillåtet att ta av sig skidor endast i utförsbackar. Internationella Skidförbundets (FIS) tävlingsregler gäller. Läs fullständiga regler på Svenska Skidförbundets webbplats.

WWW.VASALOPPET.SE

Om Cykelvasan 90

Cykelvasan 90 är hela det traditionella Vasaloppet, fast på cykel. Starten går i Sälen. Loppet är en riktig utmaning som körs på 87,1 km skogsväg/grus och 6,9 km asfalt.

Tävlingsregler

Cykelvasan är ett lopp som är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs i enlighet med SCF:s tävlingsregler TR 1, TR 4 och TR 12. Varje deltagare ställer upp på egen risk. Se SCF:s webbplats för mer information.
Det finns endagarslicens att lösa, när man hämtar ut sin nummerlapp, vid tävlingsexpeditionen i Mora eller Sälen.

Godkänd cykelhjälm är obligatorisk i Cykelvasan. Arrangören rekommenderar mountainbike och grova däck.

Vägtrafikförordningens regler gäller i den mån det finns annan trafik att ta hänsyn till.

WWW.SCF.SE